Εξοικονόμηση ενέργειας

Αντιστάθμιση θερμοκρασιών σε συστήματα θέρμανσης

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για την μέγιστη οικονομία στα συστήματα θέρμανσης  είναι η τοποθέτηση αντιστάθμισης εξωτερικών θερμοκρασιών. Τι είναι η αντιστάθμιση? Αναλόγως με την εξωτερική θερμοκρασία (μέσο ενός αισθητήρα) το σύστημα της αντιστάθμισης αυξομειώνει την θερμοκρασία του νερού στο κύκλωμα της θέρμανσης  ελαχιστοποιώντας την σπατάλη ενέργειας. Παράδειγμα. Σε έναν επίτοιχο λέβητα αερίου η θερμοκρασία  που στέλνει ο λέβητας στα σώματα είναι στάνταρ 70-80 βαθμούς  άσχετα εμείς εάν θέλουμε να ζεστάνουμε τον χώρο για 1 βαθμό πχ από 19 στους 20 ή για 10 βαθμούς από τους  15 στους 25. Επίσης άσχετα εάν έξω έχει  -5 ή 15 βαθμους. Η αντιστάθμιση λαμβάνει υπόψιν όλες τις παραπάνω παραμέτρους και σκεφτόμενη έξυπνα μας  ρυθμίζει την θερμοκρασία που θα στείλει στα σώματα, αυξομειώνοντας την απόδοση του λεβητα.  Εξοικονομούμε έτσι μεγάλα ποσά ενέργειας τα οποία θα σπαταλούσαμε άδικα.

Αεροκουρτίνες η θωράκιση επαγγελματικών χώρων

Οι αεροκουρτίνες είναι η θωράκιση του χώρου σας. Δημιουργούν ένα φράγμα αέρα με ώστε να αποτρέψουν τη μεταφορά θερμοκρασιών από τον χώρο σας στο περιβάλλον. Επίσης  κρατάει μακριά σκόνη και ακαθαρσίες  του περιβάλλοντος  αέρα. Παράλληλα δεν επιτρέπουν έντομα και ζωύφια να εισέλθουν .Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια κλειστή πόρτα αλλά με την αεροκουρτίνα υπάρχει το μεγάλο πλεονέκτημα ότι το μέρος που τοποθετήθηκε είναι ελεύθερα προσβάσιμο και υπάρχει αμεσότητα με τον εξωτερικό χώρο.

Υπάρχουν οι απλές, οι ηλεκτρικά θερμαινόμενες και για συγκεκριμένα μοντέλα υπάρχουν για ψύξη-θέρμανση με νερό.

Είναι πολλές  οι εφαρμογές των αεροκουρτινών όπως σε χώρους εστίασης, καταστημάτων, υπερμάρκετ, ξενοδοχεία, γραφεία, χώροι αποθήκευσης, τράπεζες,  μινιμάρκετ, βιομηχανικά κέντρα και άλλα πολλά.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗ BOSCH FW 100
siemens logo

 1314618268 ACR App file documentΔιαφημιστικό Φυλλάδιο

1314618268 ACR App file document

 Ενημερωτικό Φυλλάδιο

1314618268 ACR App file document

 Θερμοστάτες Δωματίου RDH & RDJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo olefini          

              pdf button   OLEFINI γενικός κατάλογος

                  μοντέλο L 13W

                  μοντέλο INTELLECT  

                  μοντέλο Κ 18 W

                  μοντέλο  θερμαινόμενη KEH-18  

                μοντέλο διπλής όψεως 12. C SERIES